december 12, 2016

Hvem er Jeg ?

Jeg er født i Tannisby ved Tversted i Vendsyssel i året 1964. Her lærte jeg Mensendieck at kende, da jeg som 17 årig fik konstateret at der var 2,5 cm forskel på min benlængde. Ortopæden i Hjørring synes at 2 cm forhøjning under venstre sko, ville gøre tricket. Dette på trods af at jeg havde mange smerter i lænden.

Jeg mødte Mensendiecklærer Nina Skovbo, som lige var tilflyttet min landsby. Efter at have hjulpet mig med øvelser, til at løsne leddet mellem mit korsben og hoften (SI leddet) og rettet min hårdt prøvede ryg og nakke op, i samarbejde med en dygtig kiropraktiker og fik lært mig at gå, var mit korte venstre ben pludselig vokset med næsten 2 centimeter.
Hvis ikke jeg havde fået denne kompetente hjælp gennem Mensendieck, ville jeg i dag have pådraget mig en opslidt lænd med uoprettelige skader.

Siden 1981 har jeg levet med Mensendieck, tænkt på at bevæge mig bedst muligt i mit daglig dag, lavet øvelser som hele tiden har holdt mine muskler i orden, så jeg ikke igen falder helt tilbage i mine fejlstillinger.

Da jeg blev 37 år, fik jeg muligheden for at gå til Mensendieck igen. Det var dejligt at blive guidet gennem øvelserne, en gang om ugen og få udviklet nye fysiske kompetencer, som gjorde mig godt ind i mine daglige bevægelser, både på jobbet og i fritiden.
Jeg fik den ide at jeg da kunne tage uddannelsen som Mensendieck underviser. Dette lykkedes i juni 2013.
Det har jeg aldrig fortrudt. Jeg glæder mig hver dag over at kunne undervise mine elever, til at få det bedste ud af den krop de har.

Min erfaring er, at selv de skavanker og udfordringer som er “kroniske” kan i de fleste tilfælde med vedholdende Mensendieck træning bliver forbedret.